T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / AHLAT - Yatılı Bölge Ortaokulu

Yatılı Bölge Ortaokulu

Telefon
0434 412 40 75
Belgegeçer
0434 412 40 72
WEB
https://ahlatybo.meb.k12.tr
Adres
ERKİZAN MAH. KAPALI SPOR SALONU ÇIKMAZ SK. YBOYA AIT YEMEKHANE BLOK NO 3C AHLAT / BİTLİS
Vizyon
İstiyoruz ki, -Öğrencilerimiz ve çalışanlarımız Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulunda bulunmaktan gurur duysun. -Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu olmak bir ayrıcalık olsun. -Yetiştirdiğimiz her öğrenci, hayatın zorlukları karşısında kendine yetebilsin. -Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu mezunları ülke yönetiminde söz sahibi olsun. -Okulumuzda çalışanlar ve öğrenciler, doğruları yaptıklarında ortaya çıkabilecek sonuçlardan korkmasınlar ve gerçekleri yerine getirirken endişeleri olmasın. -Öğrencilerimiz çağın değişen ve yenilenen bilgilerini yakalamayı,edinilen bilgileri yaşamında kullanabilmeyi öğrensin. -Okulumuz her yıl yenileşerek gelişen çevreye destek ve öncü olsun. -Her veli okulumuzda öğrencisine öğrenme için her türlü fırsatın verildiğini bilsin. -Gençler yetenekleri doğrultusunda, yönlendirici eğitim alarak yetişsinler. -Okulumuzda "Herkes" her gün daha iyiye ulaşmak için çalışsın. -Okulumuz emsalleri arasında her gün daha iyi "En iyi olmak için çalışacaktır."
Misyon
İnanıyoruz ki, Biz okulumuzun başarısını artırmak için işbirliği yapan, sorumluluk alan, verimli çalışan bir ekibiz. Biz öğretmen, öğrenci, veli ve yardımcı personelden oluşan Ahlat Yatılı Bölge Ortaokulu ailesiyiz. Biz güleryüzlü, yetenekli,enerjili, çoşkulu, üretken ve iyi bir okuluz. Kendimize ve arkadaşlarımıza güvenip, birbirimiz kollarız. Biz daha iyi olmak için birbirimizi yüreklendiririz. Sosyal etkinliklerde bulunmak eğitimimizin bir parçasıdır. Öğretmenlerimiz öncelikle tutum ve davranışlarıyla öğrencilere yön verirler. Öğrencinin anne- baba ile arasında iletişim köprüsüyüz. Her öğrenci kendine özgü özelliklere sahiptir, biriciktir. Bu nedenle bireysel özelliklerine göre öğretilebilir ve eğitilebilirler. Öğrencilerin dersi sevmeleri öncelikle ilkemizdir. Eğitimde gelişen ve değişen teknolojiyi kullanmaya mecburuz. Ana hedefimiz çocuklarımıza Türkçeyi en güzel şekilde kullanmayı öğretmektir. Öğrencilerde bizim kadar doğru karar verebilirler. Bilimsel ve laik olmak çağdaş olmanın bir gereğidir. Akılcı, bilimci, çağdaş ve özgür gençler yaratıcılıklarıyla yarının Türkiye´sini kuracaklardır.
Başarılar
Öğretmen :17
Öğrenci :86
Derslik :21
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :1
Fen Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :1
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :2126
Yemekhane :1
Revir:1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim
Saatler
08:30 - 15:20
Isınma
Doğalgaz
Bağlantı
Fatih Projesi Fiber İnternet
Yabancı Dil
Lojman
14 - Var
Ulaşım
Okulumuz, İlçe merkezinde bulunduğundan, ulaşım ile ilgili bir sorun yaşanmamaktadır.
Servis Bilgisi
Yerleşim Yeri
Ahlat İlçe merkez nüfusu 34.000´dir. İlçemizde bulunan çok sayıda tarihi eser ve kümbetlerle, bir açık hava müzesini andırır. Van Gölü kıyısında bulunan ilçemiz coğrafi özellikleri açısından da görülmeye ve gezilmeye değerdir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Merkez
Kontenjan Bilgileri
Sportif Etkinlikler
Bilimsel Etkinlikler
Proje Çalışmaları
Yazdır