T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
BİTLİS / AHLAT - Yatılı Bölge Ortaokulu

Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği Güncellendi

   Temel Eğitim Kurumlarında “Sınıfta Cep Tep Telefonu Kullanmanın” yaptırımı ; İlgili yönetmelik değişikliği ile 55-b-8 bendine göre  “KINAMA” cezası olarak değiştirilmiştir.

  Temel Eğitim Kurumlarında “Öğrencilerin, okul personeli ve diğer öğrencilerle ilgili dijital araçlar ya da sosyal medya kanalıyla kişilik haklarını ihlal edecek ses ve görüntü kaydetmelerinin ve yayımlamalarının cezası  ; İlgili yönetmelik değişikliği ile 55-c ye eklenen 18. bende göre  “OKUL DEĞİŞİKLİĞİ” cezası olarak  belirlenmiştir.

  Yönetmelik değişikliği ile ilgili yönetmeliğin 78.maddesi 2.fıkrasına “Uzaktan izleme yöntemi ile sağlık takiplerinin yapılması gereken diyabet, tansiyon, kanser, çölyak ve benzeri süreğen hastalığı olan öğrencilere bu amaçla sınırlı olmak üzere cep telefonlarına erişimlerinde kolaylık sağlanır. İfadesi eklenmiş ve bahsi geçen hastalıklara sahip öğrencilere okulda ve sınıfta cep telefonuyla şeker vs izleme kolaylığı getirilmiştir.

  İlkokul, Ortaokul ve imamhatip ortaokullarında öğrenciler arasından “günlük sınıf sorumlusu” belirlenmesi uygulaması getirilmiş,  günlük sınıf sorumlusu öğrencilerine “ sınıfın genel düzeni ile ilgili görevler verilmesi” talimatına yer verilmiştir.

  Okul İçi ve Okul Dışında okulun sosyal, kültürel faaliyetleri ve gezilerinde görev alan öğrenciler ve ilgili sosyal faaliyete ilişkin ses ve görüntü kayıtlarının sosyal medya ve haberleşme gruplarında her ne ad altında olursa olsun paylaşılamayacağı ifade edilmiştir.

Ortaokullarda dönem sonu puanı 0-44,99= Başarısız 45 ve üzeri başarılı olarak değerlendirilirken yeni yönetmelikle 0-49,99 baremi başarısız 50.00 ve üzeri başarılı olarak değiştirilmiş ve Öğrenci aritmetik ortalaması Türkçe dersi için 70,00’dan, diğer dersler için 50,00’dan az olamayacağı ifade edilmiştir. Türkçe dersi dönem sonu puanı 69,99 ve aşağısında olanlar ile her hangi bir dersten dönem sonu puanı 49,99 ve aşağısında olan öğrencilerin sınıf geçmesi sene sonundaki şube öğretmenler kurulunda karara bağlanacak.

  Ortaokullarda Bir üst sınıfa geçmenin  koşulları; Türkçe dersinin dönem sonu puanının 70.00 ve üzerinde olması ve herhangi bir dersin dönem sonu puanının 50 .00 ve üzerinde olması olarak değiştirildi..

 Ortaokul ve imam-hatip ortaokullarının bütün sınıflarında puan ortalaması Türkçe dersinden 70.00, diğer derslerin her birinden 50.00 puandan aşağı olmamak şartı ile tüm derslerin dönem ağırlıklı puan ortalaması 70.00-84.99 olanlar "Teşekkür" EK-6, 85.00 puan ve yukarı olanlar "Takdir" EK-7 belgesi ile ödüllendirilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.10.2023 - Güncelleme: 17.10.2023 14:24 - Görüntülenme: 84
  Beğen | 4  kişi beğendi